LOZNICA – ŠUMADIJA (A) 2:1 (video)

Dva eurogola na Lagatoru, nervoza, promašene šanse, maestralni Tripković i Spasenović u stilu prezimena…

Stadion Lagator, gledalaca 800

Glavni sudija : Dejan Dimitrijević 7

Loznica : Vukašinović 7; Spasenović 8; Bogićević 8; Stanojević 7; Mladenović 7; Filipović 7; Kojić 6,5 (Vujčić 7); Komarčević 7,5; Bogdanović 6,5 ( Matić 6,5); Belić 7,5; Tripković 8 (Jovičić -);

Šumadija : Nićiforović 8; Proković 6,5; Stojković 7; Janković 6,5; Radović 7 (Radovanović 6); Juhik 7; Matijašević 6,5; Milanović 6 (Stefanović 6,5), Jovanović 7,5; Doderović 8; Obradović 6,5;

Oba tima ušla su u ovaj meč u lošem momentumu. Loznica nakon odlične igre u Čačku, ali nesrećnog poraza, a šumandinci u nizu od tri uzastopna poraza.

„Mlako“ je četa Dragana Mićića dočekala goste iz Aranđelovca što im se obilo o glavu već u 15 minutu. Nakon diskutabilnog prekršaja na 35m od gola lozničana, Juhik je kratko odigrao do Jankovića, Belić pomalo nonšalatno ušao u duel sa Jankovićem, pa je ovaj odneo loptu, a potom raspalio sa 30 metara i eurogolom pogodio „male desne rašlje“ nemoćnog Vukašinovića, za 0-1 i šok na Lagatoru. Do kraja poluvremena pretili su neobudljivi lozničani preko Tripkovića i Filipovića, ali bezuspešno, dok su i gosti u nekoliko navrata bili veoma opasni iz kontri i polukontri.

Nisu mogli domaći da biraju bolji momenat za izjednačenje. Igrao se 47. minut, Filipović je primio loptu na boku i uputio odličan centaršut po zemlji. Na loptu je naleteo Tripković i neodbranjivo poslao projektil u rašlje nemoćnog Nićiforovića, za rezultatski egal i adrenalin na Lagatoru. Od tog momenta na terenu je postojala samo jedna ekipa. Atakovali su lozničani nošeni publikom sa svih strana, pokušavali su Belić, Bogićević, a neverovatnu šansu propušta Matić u situaciji 1 na 1 sa Nićiforovićem koji ipak izlazi kao pobednik. U 82. minutu Tripković dobija loptu na 18 metara od gola gostiju i odigrava iz prve, a Nićiforovićevu nesigurnost na petercu, manirom iskusnog centarfora koristi kapiten domaćih SPASenović za 2-1 i odušljevenje na Lagatoru. U 90. minutu priliku da se upiše u strelce imao je i mladi Jovičić, ali tukao tik pored stative nakon sjajne šanse koju mu je servirao Komarčević.

Na samom kraju, fama neugodne Šumadije na Lagatoru je srušena. Ovaj loznički tim iz kola u kolo dobija pohvale sa svih strana fudbalske javnosti. Mića je „skockao“ tim, uprava radi svoj deo posla, atmosfera je dobra na Lagatoru. Probirljivoj lozničkoj fudbalskoj publici otvoren je poziv…Na Lagatoru je u toku fudbalska renesansa.

Miroslav Mijatović

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas