Loznica je grad sporta

Loznica je grad iz kojeg je poteklo mnogo vrhunskih sportista i čiji klubovi su u različitim sportovima zlatnim slovima upisani u nacionalnu sportsku istoriju.
Pored izdvajanja iz budžeta grada za sportske klubove i udruženja,koja u 2020. godini, iznose 63 miliona dinara, dosta se ulaže i u obnovu sportske infrastrukture, održavanje sporstkih objekata i izgradnju novih.
Poređenja radi, 2012. godine za sportske klubove se iz budžeta grada izdvajalo 17 miliona dinara, da bi se ta izdvajanja iz godine u godinu značajno uvećavala.
Kapitalne investicije u rekonstrukciju Sportske hale „Lagator“, završetak hale u Banji Koviljači i Lešnici stvorili su uslove za održavanje nacionalnih sportskih manifestacija u našem gradu – održavnje završnog turnira kupa“Milan Ciga Vasojević“ za košarkašice u Banji Koviljači i prijateljska međunarodna futsal utakmica Srbija-Iran u spoortskoj hali Lagator su pokazale da je Loznica spremna da organizujuje vrhunske sportske događaje i da ima uslove za boravak i pripremu vrhunskih sportista.

U lepezi koja svakome daje šansu za masovnim bavljenjem sportom, danas u Loznici aktivno radi 61 sportska organizacija, u 15 grana sporta. Najmasovnija grana sporta je fudbal koji ima 30 sportskih organizacija, zatim po 5 karate i šahovskih klubova , rukomet 4, boks 3, odbojka 2, itd.
Svest da nas sport čini uvek boljim u svakom smislu reči, izgradila je potrebu za dugoročnijim planiranjem u svakom njegovom segmentu. Zato je na svakom mestu, u više od pedesetak mesnih zajednica, s razlogom postao pokretač velike energije i sportskog duha.
U planu je izgradnja novog stadiona po UEFA 4 standardima kao i savremenog atletskog stadiona. Potpisan je ugovor kojim se imovina Fudbalskog kluba „Loznica“ prenosi u vlasništvo grada . To je od velikog značaja za afirmaciju sporta, promovisanje grada, za mlade koji će dobiti šansu da se bave sportom, za sve koji će sa uživanjem ovde gledati utakmice i vrhunske sportske klubove.

Iz serijala „Gradska uprava po meri građana Loznice “. Projekat je sufinansiran iz budžeta Grada Loznice. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas