Krizni štab doneo odluku, fudbalska sezona u Srbiji počinje ali pod uslovima

Nova fudbalska sezona u Srbiji definitivno će početi prema ranije donetom kalendaru FSS.

Loznica prati upustva FSS pošto se naši klubovi od ovog leta takmiče u saveznom rangu.

Vlada Republike Srbije na svojoj sednici Kriznog štaba donela je odluku da Superliga Srbije, uključujući i sva druga fudbalska takmičenja u zemlji, mogu da se održavaju bez prisustva publike i uz puno poštovanje svih propisanih mera zaštite od korona virusa.

Iako je postojala bojazan da bi start mogao da bude prolongiran, fudbalski mečevi se mogu odigravati u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji, uz akcenat na bezbednost svih aktera.
Zbog toga je krovna organizacija srpskog fudbala zatražila mišljenje tela koji vodi borbu protiv pandemije u našoj zemlji. Oni su doneli zaključak da takmičenja mogu da počnu.

– Na zahtev Fudbalskog saveza Srbije Krizni štab daje mišljene da se fudbalska takmičenja mogu održavati bez prisustva publike i uz puno poštovanje svih propisanih i određenih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, naovodi se u zaključku koji je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić.

Podsetimo, početak nove sezone zakazan je za 15. avgust, a Loznica će na svom terenu dočekati ekipu Kolubare iz Lazarevca kojoj je prošle sezone za dlaku izmakao odlazak u Super ligu Srbije.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas