U opštini Mali Zvornik u toku je realizacija projekta „Mladi i kultura sporta“, koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Mali Zvornik, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru projekta, koji će trajati do 15. marta 2014. godine, planiran je niz aktivnosti čiji je cilj podsticanje mladih za aktivno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena, negovanje zdravih i bezbednih stilova života.

Specifični ciljevi projekta su: podsticanje aktivizma i volonterskog rada kod mladih, putem tribina i rada na terenu, podsticanje mladih da aktivno učestvuju u društvenim tokovima, poboljšanje informisanja i obrazovanja mladih, uređenje školskih igrališta za sport, stvaranje boljih uslova i povećanje broja mladih koji se bave sportom, te unapređenje mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvijanje neformalnog obrazovanja.

Projekat se sprovodi u saradnji sa školama, a u početnoj fazi planirano je sprovođenje ankete „Mladi i kultura sporta“, kao i održavanje tribine na istu temu po svim školama u opštini Mali Zvornik. U naredniim fazama planirana je nabavka potrebnih sportskih rekvizita i raspodela kupljenih rekvizita po školama.

Vrednost projekta iznosi 288.680 dinara, a u celosti ga finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.