Porodica Bjelan iz Batajnice za samo pola minuta prošla je put od najvećih srećkovića do najvećih malera u Srbiji.
U izvlačenju nagrada u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi“, u direktnom prenosu na RTS-u, mala Vesna, ćerka Igora Rakočevića, iz gomile od četiri miliona koverata izvukla je kao dobitnicu stana u Beogradu Anastasiju Bjelan (16) iz Batajnice.

– Kada smo videli ime naše ćerke Anastasije na televiziji uz reči da je dobitnik stana u Beogradu, bili smo presrećni. Ali, sreća je kratko trajala – kaže Jelena Bjelan Ranković, majka devojčice čije se ime prvo pojavilo na ekranu.

Pola minuta kasnije komisija je konstatovala da računi u koverti nisu ispravni i radost u kući Bjelanovih se pretvorila u šok.
– Znate li vi kakav je osećaj kada u moru koverti izvuku vašu? Oduvek sam verovala da su nagradne igre prevara i samo smo jednom davno, kada su se skupljali bar-kodovi kafe, okušali u tome – priča Jelena.

Cela porodica pokušava da se doseti šta je moglo da bude sporno.

– U koverti su bili fiskalni računi za robu koju smo platili kešom, a ne karticom. Račun za koji svi mislimo da nije ispravan bio je dugačak i iznosa od 4.000 dinara, ali opet ne znamo šta je moglo da tu ne štima – u šoku je Jelena.
Dodaje da bi volela da dobije uvid u račune kako bi znala u čemu su pogrešili.

– Ne znamo kome da se obratimo i koga da pitamo šta nije bilo u redu. Konsultovaćemo se sa advokatima kako bismo videli šta možemo da uradimo po tom pitanju – kaže Jelena.

Zahvaljujući upravo grešci koja je utvrđena u koverti porodice Bjelan, ključeve dvosobnog stana u Beogradu dobila je Marina Grković iz sela Mesarci kod Debrca. Njen koverat je izvučen tek nakon trećeg pokušaja jer ni računi u drugom izvučenom kovertu nisu bili regularni.

izvor telegraf.rs