Iz gradske kase oko 20 miliona dinara poljoprivrednicima (video)

Loznica je ove godine iz gradske kase za program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja odvojila 20,2 miliona za direktne subvencije.

Uz saglasnost resornog ministarstva usvojen je program poljoprivredne politike na nivou grada, i raspisana su tri konkursa,.

Objavljeni su konkursi za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, nabavku priključnih poljoprivrednih mašina, staklenika, plastenika, sadnica voća, protivgradnih i mreža za senčenje, opreme u pčelarstvu kao i sistema za navodnjavanje, drugi je dodela podsticajnih sredstava za veštačko osemenjavanje životinja, a treći je za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja.

Najveće interesovanje je svake godine za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za koju je lani bilo izdvojeno 15, a ove 16,8 miliona dinara, dok su dva miliona dinara namenjena za osiguranje, a ostatak za osemenjavanje.

-Sam konkurs raspisan je 10 juna,zahtyevi mogu da se podnesu u odeljenju za privredu i ekonomski razvoj i trajaće do utroška sredstava odnosno do 31 decembra. – kazao je Jovan Miladinović načelnik odeljenja za privredu.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas