Naš grad biće domaćin međunarodne futsal utakmice koju će odigrati reprezentacije Srbije i Irana u dvorani Lagator 4 ili 5 februara. Ovo je zvanična odluka FS Srbije a veliku ulogu u dobijanju ovog meča imao je predsednik OFS Loznica Milutin Baštovanović koji je podneo zahtev za ovaj meč ali i meč protiv Brazila u aprilu mesecu.

Nije trebalo mnogo legendarnom Bojanu Pavićeviću kordinatoru za futsal FSS da donese ovakvu odluku posle premijerne utakmice koju je imao naš klub u Lagatoru i posete od preko 500 gledalaca. Zamislite koliko će publike da privuku najbolji svetski igrači među kojima su i naši  Slobodan Rajčević, Marko Perić, Mladen Kocić …Verujemo da Pavićević neće imati dileme da Lagator ugosti četvorostrukog šampiona sveta Brazil. Čarobnjake bi želeo svaki grad u Srbiji ugostiti i to nema sumnje.

Iran je višestruki šampion Azije i jedan od najboljih timova u svetu.

Legendarni kapiten naše reprezentacije izrazio je zahvalnost rukovodstvu FSS što je imalo sluha za njegovu inicijativu s radnim naslovom „Futsal magija u Srbiji”

– Po­sle Por­tu­ga­la, Ru­si­je, Špa­ni­je i Ira­na, igra­će­mo i sa Bra­zi­lom. Potpisali smo ugovor, us­hi­ćen sam, kom­ple­ti­ra­će­mo pri­ja­telj­ske utak­mi­ce sa pet naj­ja­čih svet­skih re­pre­zen­ta­ci­ja u sa­mo go­di­nu da­na. Ka­ri­o­ke su sku­pe, ali na ru­ku nam ide či­nje­ni­ca da su već ugo­vo­ri­li do­la­zak u Evro­pu – po­sle nas igra­će i s Polj­skom. Otud, pri­sta­li su na po­la ce­ne, ve­ruj­te, ta šan­sa se ne pro­pu­šta! – kazao je Bojan Pavićević

-Lozničani vole futsal to su pokazali i na premijeri koju je odigrao naš klub Loznica Grad. Zaslužili su to ljudi iz rukovodstva kluba Petrović, Stanković i ostali koji su počeli od nule u ovom sportu a verujem da će uskoro imati ogromne uspehe. FS Srbije nije imao dileme dao je Loznici organizaciju utakmice protiv Irana a siguran sam da će  i protiv Brazila  – kazao je za Info Lo Milutin Baštovanović.

-Napunićemo halu protiv Irana i dočekati Brazil u našem gradu. Hvala FS Srbije posebno legendi futsala Bojanu Pavićeviću koji ima najveće zasluge što u Srbiju stižu najbolji futsaleri sveta. Hvala i gospodinu Baštovanoviću koji je mnogo učinio do sad za loznički fudbal. Ovo će biti velika spektakl za naš grad ali i za naš klub koji je tek u početnom razvoju. Bolju priliku od ove nismo mogli zamisliti za prezentaciju futsala u našem kraju  – kazao je Goran Petrović osnivač KMF Loznica Grad

I dok čekamo da stignu svetske vedete futsala naš klub KMF Loznica Grad  igraće večeras od 19:00 KUP utakmicu sa ekipom KMF Fleš iz Valjeva. Zanimljivo da će ove dve ekipe se sastati ponovo u ponedeljak u okviru 5 kola Regionalne lige takođe u dvorani Lagator.

foto FSS