DSS: Kandidat za predsednika Opštine M.Zvornik Jovo Rogan

Kandidat DSS za predsednika Opštine Mali Zvornik Jovo Rogan: Zbog čega sam podržao Demokratsku stranku Srbije u Malom Zvorniku?

Kandidat Demokratske stranke Srbije za predsednika Opštine Mali Zvornik diplomirani farmaceut Jovo Rogan, iskusan je i potvrđen, jer je jedini u dosadašnjoj istoriji lokalne samouprave, voljom birača, 2004. godine izabran na direktnim izborima za prvog predsednika Opštine Mali Zvornik.

jovo rogan,,Želim da vas podsetim na izgled magistralnog puta kroz centar malog Zvornika, koji je urađen tokom mog mandata, parkirališta kraj graničnog prelaza Stari most, izgradnju krova na Domu zdravlja koja je bila neophodna. U kišnim periodima, zbog ravnog krova koji je propuštao vodu bilo je više plastičnih kanti i lavora po podu nego pacijenata. Sve škole, od Velike Reke do Brasine, značajno su obnovljene, posebno najveći objekat škole u Malom Zvorniku, zgrada u Velikoj Reci, a u Brasini je završena izgradnja posle 10 godina”, istakao je Jovo Rogan.

,,Lokalna samouprava nije visoka državna i spoljna politika, ona zahteva saradnju većine političkih činilaca, rešavanje socijalnih, egzistencijalnih i komunalnih problema. Danas možemo lokalnu politiku temeljiti na kritici prethodnika ili se suočiti sa činjenicom da je razvoj naše opštine toliko usporen da smo deo poražavajuće statistike. Mali Zvornik je u grupi od 40 jedinice lokalne samouprave iz četvrte grupe razvijenosti. Ubrajaju ga u devastirana područja, čiji je stepen razvijenosti ispod 50% republičkog proseka.

Ono čemu želim da se posvetim je ekonomski razvoj i problem nezaposlenosti. Lokalna samouprava ima prioritetnu obavezu da rešava konkretne životne probleme, unapredi infrastrukturu i stvori ambijent za razvoj, što je uslov bez kojeg se ne može načiniti ni jedan korak ka oporavku usahle privrede.

Ne znam da li vam je poznato da od ukupnog broja zaposlenih u opštini Mali Zvornik 32 odsto radi u privatnom sektoru po čemu smo uspešniji u regionu. Teškoće i rizici postoje, ali drugog puta i izlaza iz krize nemamo, budući da se zapošljavanje u administraciji iz godine u godinu planski smanjuje. Sredstvima iz Fonda za razvoj Opštine Mali Zvornik i stimulisanjem lokalnih preduzetnika od 200.000 dinara po novozaposlenom radniku moramo pomoći mladim i ambicioznim ljudima da se udruže i krenu hrabrije u razvoj vlastitih poljoprivrednih i industrijskih projekata.

U danu izbora, kada se nađete iza paravana, zavese, imate moć da odlučujete, utičete na sudbinu svoje porodice, familije i prijatelja, listićem, olovkom i svojim glasom. Jedini opravdani strah je od greške. Mi smo vam garant da nećete pogrešiti. Konačno, ljudi sa liste kandidata za obornike i buduće funkcionere Opštine Mali Zvornik su priznati u ovoj sredini, u svom okruženju, familiji, profesiji, komunikativni, ostvareni i radni.  Zaokružite broj 5, za odličan izbor!”, zaključio je svoje izlaganje Jovo Rogan, kandidat OO DSS za predsednika Opštine Mali Zvornik.

Оставите одговор

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas