Drama u Sočiju

Lozničanin Miloš Bojić (21), koji je kao građevinski radnik pre tri meseca otišao u Soči, izjavio je za portal Loznica Info da svakog trenutka očekuje privođenje od strane policije. On je jedan od retkih koji su uspeli da pobegnu ruskoj policiji, pošto je za 48 sati uhapšeno više stotina radnika koji su na izgradnji Olimpijskog kompleksa radili bez dozvole.

Miloš Bojić trenutno boravi u kompleksu na kom je radio, zajedno sa desetak svojih kolega.

„Policija je tu, uskoro će nas sigurno pronaći i odvesti. Ono što sigurno znam jeste da nam sledi deportacija, ali pošto nemamo para za kartu poslaće nas u radni logor kako bi odradili novac za dolazak kući“, kazao je Bojić.

Dodao je da su se posle dva dana skrivanja u šumama, vratili u kompleks zbog dolaska konzula Milana Živkovića.

“Mislili smo da će se situacija posle razgovora sa njim rešiti ali izgleda da smo u bezizlaznoj situaciji jer nam nije mogao ništa obećati i garantovati“, rekao je Bojić.

Naveo je da im je jako teško, da su ostali bez hrane, a da o kupatilu i sredstvima za higijenu više i ne razmišljaju. Bojić se nada da će vlast u Srbiji moći da im pomogne da ostvare svoja prava i bezbedno dođu kući.

Lozničaninu je pasoš oduzet još 4. janura od kada nema nikave dokumente. Isprave su mu uzete kada je prelazio granicu sa Avkazijom kao turista. „Kada sam dolazio u Soči potpisao sam ugovor sa firmom “Hey You” iz Čačka i oni su po ugovoru morali da obezbede radnu dozvolu. Međutim, to se nije desilo i ovde smo ostali kao turisti, te smo stoga morali svakih mesec dana da prelazimo granicu kako bi nam se boravak produžio”, pojasnio je Bojić.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Pratite nas