Samo nekoliko sati posle sjajne pobede na mastersu, u Indijan Velsu, Novak je sa užim krugom svojih saradnika specijalnim letom stigao u Los Anđeles, gde su ga sačekali reditelj Dragan Bjelogrlić, zvezde filma Miloś Biković, Viktor Savić, španska glumica Elena Martinez i producenti „Intermedia Network“ Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec.

Među pozvanima je bio i slavni producent Robert Evans, koji je potpisao mnoge kultne filmove kao što su „Kum 1 i 2“, „Kineska četvrt“, „Maratonac“ i drugi.

„Poznajem Dragana Bjelogrlića, režisera filma, već dugi niz godina. Čak me je i pozvao da glumim u prvom delu filma i sada mi je žao što tu ulogu zbog obaveza nisam prihvatio. Ali, ovo večeras je na neki način moj doprinos filmu. Gledao sam ga pre mesec i po dana u Beogradu i zaista je bio velika inspiracija za mene“,  rekao je Novak najavljujući „Montevideo“.

„U filmu ćete videti i ljubavnu priču, priču o prijateljstvu,odanosti i poštenju, a sve su to vrednosti kojima sam bio veoma inspirisan kada sam pogledao film. Za mene je bilo posebno važno i to što ovaj film na jedan potpuno drugačiji način predstavlja Srbiju u odnosu na ono što Holivud prikazuje proteklih 20 i nešto više godina. Činjenica je da postoji nekakav stereotip o likovima i filmovima iz Srbije, koji je po mom skromnom mišljenju, a nadam se da mi nećete zameriti – negativan. Ovaj film je suprotnost onome što je naša kinematografija predstavljala u proteklih 30 godina. Zaista sam osetio potrebu, a kasnije video i mogućnost da ovako nešto podelim sa vama. Nadam se da ćete uživati u filmu koliko sam i ja. Kao sportistu, film me je iskreno dotakao a ono što mi se posebno dopalo jeste to što se u filmu promoviše puno pozitivnih životnih vrednosti“, ispričao je Nole.

Izvor: Blic