Detalj sa meča iz jesenjeg dela

Derbi Mačvanske okružne lige igra se u nedelju u Lešnici. Sastaće se domaći Borac i Cer iz Jadranske Lešnice. Jesenji šampion, ima zaostatak, za veoma pojačanim Borcem u zimskom prelaznom roku, samo 4. boda i to najviše zahvaljujući prvom porazu Borca u prošlom kolu. Dve ekipe od kojih se može sastaviti jedan dobar tim za Srpsku ligu, ukrstiće koplja u utakmici koja može da odluči i prelomi mnogo toga. Ovo nije samo duel sjajnih fudbalera već i dva odlična trenera Zorana Vasiljevića i Nikole Zagrađaniona.

Utakmica o kojoj se danima priča i koja će definitivno ovog proleća oboriti broj gledalaca po posećenosti, već je izazvala prve varnice. Naime FK Cer izdao je saopštenje u kojem negoduje zbog odabira arbitara za ovaj meč.  Utakmica se igra u nedelju sa početkom u 17:00

 

Saopštenje FK Cer u celosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Fudbalski klub „Cer“ iz Jadranske Lešnice izražava protest i veliko nezadovoljstvo zbog načina delegiranja sudija za nedeljnu utakmiceu protiv FK „Borac“ iz Lešnice. Direktor lige Milorad Gajić na svoju ruku, tendeciozno, može se reći beskupulozno za glavnog sudiju ovog susreta delegira Dejana Sekulića koji je sudio i jesenji duel ovih rivala kada je drastično oštetio ekipu „Cera“ poništavajući regularne golove i nedosudjući penale. Ovog proleća kao pomoćnik poništava regularan gol „Cera“ protiv „Mladosti“ (pr), koji bi tok utakmice, verovatno, odveo u drugom smeru. Za sve ovo postoji snimci koji se mogu pogledati na Youtubu. Postoje indicije da ove greške nisu bile „besplatne“. Direktor lige delegira i pomoćne sudije koje su ekipu „Cera“ oštetile protiv „FK „Sindjelić“ovog proleća. Obaveštavamo javnost i navijače da smo o ovome obavestili i predsednika opštinskog saveza Loznice Milutina Baštovanovića koji nam je rekao da je upozorio Milorada Gajića da ne pravi cirkus sa delegiranjem, ali da nije mogao da ga odvrati od namere da pomenute sudije delegira. Šta se krije iza ovih njegovih poteza i zbog čega želi da zakuva atmosferu pre početka komšijskog derbija možemo samo da pretpostavljamo. Pozivamo javnost, ljubitelje fudbala, članove sudijske oragnizacije, ali i inspektore za kriminal MUP-a da prisustvuju ovom meču i budu svedoci da li će ovo biti viteška borba dva velika rivala ili još jedna dobro sponzorisana predstava sudije Sekulića i njegovih pomoćnika. Zahtevamo da predsednik FS opštine Loznica, Milutin Baštovanović bude posmatrač na ovom meču.

 

Pogledajte kako je bilo na utakmici ove dve ekipe u jesenjem delu prvenstva