Bokserski savez Srbije posle prvog kola doneo je odluke o kažnjavanju lica povodom icidenta u Novom Sadu ali i loše arbitraže sudija u Valjevo gde je Loznica poražena 10:4.

Milenko Tomić predsednik BS Republike Srpske i Generalni sekretar BS Bosne i Hercegovine suspenduje se na period od 24 meseca, počevši od 29.10.2018. do 29.10.2020. U navedenom periodu suspendovani ne sme biti na održavanju bokserskog takmičenja koje je u organizaciji BSS. Suspenzija se odnosi na sve faze mečeva. Takođe BS Srbije doneo je odluku da bokseri Srbije neće nastupiti na mečevima u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj sve dok Disciplinska komisija BS RS i BIH ne kazne ovakvo ponašanje Predsednika/Generalnog sekretara.

Ukoliko do 01.Novembra BS Srbije ne dobije zvaničan stav komisije, nažalost otkazaće učešće na turniru“Radovan Bisić“ uz veliko razočarenje što takvi ljudi nasiljem predstavljaju Republiku Srpsku i BIH

BS Srbije doneo je odluku o kažnjavanju dvojice sudija sa meča u Valjevu između Metalca i Loznice tačnije meča Ajetović-Prokić. Suspenduje se Danilović Miloš iz Beograda kao i Živanović Nebojša iz Kragujvca oboje AIBA sudije sa jednom i dve zvezdice u trajanju od dva meseca.

Očigledno da BS Srbije od samog starta lige želi jednu ozbiljnu takmičarsku ligu. Ove kazne govore da se Nenad Borovčanin ne šali kad kaže da će naš boks da se vrati na velika vrata.