Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i predsednika poslovne jedinice za Evropu „Adienta“ Vladimira Teplika, danas je položio vremensku kapsulu koja će biti ugrađena u temelje fabrike.

„Ovo je danas ubedljivo najvažnija vest za našu zemlju. Lepa vest. Posle decenija propadanja Podrinja mi u dva meseca postavljamo kamen temeljac za drugu fabriku“, naglasio je Vučić.

Zahvalio je Adientu što je izabrao da u Loznici gradi novu fabriku i istakao da ih je upravo država molila za to i da je ta kompanija smatrala da je upravo to najbolje mesto zbog vrednih i dobrih ljud koji znaju šta je vernost i odanost kompanija koja im je pruža posao.

Vučić je naglasio da je Adient do sada zaposlio 410 ljudi, a da ima obavezu do kraja 2020. da zaposli ukupno 1.500 ljudi, kao i da ih je molio da ubrzaju radove kako bi ti radnici bili što pre zaposleni.

Istakao je da će 1.500 porodica imati zagarantovanu budućnost i da će grad Loznica oživeti posto će imati više novca za ulaganja u razvoj infrastrukture.

„To će Loznici dati mnogo više novca i prilika u budućnosti“, istakao je Vučić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović rekao je:

-Dolazak „Adienta“ je samo još jedna potvrda u nizu,svega onog što je urađeno na popravljanju okruženja u našoj zemlji, zahvaljujući neumornom radu, ispravnoj politici predsednika države zajedno sa vladom Republike Srbije.